FK Baník Most-Souš

FK Baník Most-Souš

FK Baník Most-Souš

FK Louny
-
FK Baník Most-Souš
FK Louny

sobota, Louny

30. července 2022

0:2
A-tým 2023
FK Baník Most-Souš

V deštivém odpoledni jsme zvládli poslední test před starem nové sezóny v ČFL, kterou odstartujeme příští neděli v Chlumci nad Cidlinou. V pohárové generálce v Lounech se v dobrém světle představili všechny čerstvé posily včetně Jana Skurovce, věkem stále dorostence. Postupem času se z vyrovnaného utkání stala jasná záležitost, kde nejen neproměněná penalta volala po vyšším brankovém rozdílu.

Ovšem byly to právě domácí, kteří mohli otevřít skóre zápasu. Po úvodním mosteckém tlaku, který nepřinesl výrazné šance si Louny vypracovaly dva po sobě jdoucí závary, kde zblokované střely uvnitř vápna mohly skončit všelijak. Most přežil krizové momenty a ještě před přestávkou spálil asi největší šanci první půle. Ondra Kolařík si navedl míč po pravém křídle a přihrával na zadní tyč osamocenému Glaserovi, který měl skórovat, bohužel však trefil lounského brankáře Pokorného.

Ve druhém poločase se podařilo zásadně zrychlit vedení útočných akcí Mostu a střílené přihrávky několikrát prosvištěly malým vápnem než v 56. minutě Jindra Novotný hlavou usměrnil centr Vládi Pátka na zadní tyč. Stejně jako v prvním přáteláku s Královým Dvorem, dokázal Jindra Novotný i ve svém soutěžním debutu v Lounech opět skórovat prvním gólem zápasu. Ofenzivní posila Mostu trápila lounskou obranu od prvních minut, ovšem úvodní střely neměly potřebnou razanci nebo přesnost. O deset minut později šel Most do uklidňujícího dvoubrankového vedení, Novotný zahlédl nabíhajícího Svobodu, kterému vyslal míč za obranu a další nováček v mosteckém dresu z prvního doteku přehodil vybíhajícího brankáře Pokorného a Most vedl 2:0.

Závěr zápasu byl plně v režii nováčka ČFL, prostřídání hráčů na závěrečnou půlhodinu zrychlilo vedení útočných akcí a přibývalo šancí. Po několika průnicích Skurovce z levé strany mohl zakončovat Svoboda nebo Glaser, jejich střely však byly zblokovány nebo chyběl krůček k ideálnímu doteku. V 81. minutě se agilní Skurovec prosmýkl do vápna, reakce obránce přišly o vteřinku později a byla z toho jasná, i když nevinná penalta. Petr Glaser zamířil k tyči lounské branky, ale brankář Pokorný se vytáhl a střelu vytěsnil mimo. Přesto měl Most další šance a zvýšení skóre doslova viselo ve vzduchu.

Most po výsledku 2:0 v předkole MOL Cupu zaslouženě postoupil a v dalším kole jej v domácím prostředí čeká FK Admira Praha. Hrát se bude zřejmě ve středu 17. sprna, pokud se kluby nedohodnou na jiném termínu.

Sestavy

FK Louny

Sestava Loun: Pokorný - Kovalčík, Verner, Fiřt, Šimeček - Sinu (81. Hasil), Hradecký, Myška (66. Šmalcl), Klimt - Popovič (75. Minařík), Zícha

FK Baník Most-Souš

Sestava Mostu: Hnízdil - Pátek, Opluštil, Petržílka, Bína - Novický, Matyáš, Glaser - Kolařík (46. Svoboda), Novotný, Štefko

Detail utkání

Branky

Branky: 56. Novotný, 66. Svoboda

čtěte také

novinky