FK Baník Most-Souš

FK Baník Most-Souš

FK Baník Most-Souš

Viktoria Žižkov
-
FK Baník Most-Souš
Viktoria Žižkov

neděle, Žižkov

11. září 2022

5:0
A-tým 2023
FK Baník Most-Souš

V souboji s prvním celkem tabulky jsme bohužel překvapit nedokázali, Žižkov po sebevědomém výkonu zvítězil jasně 5:0.

Naděje na úspěšný výsledek zhasla po 12 minutách hry, kdy Most prohrával už 0:2 po dvou brankách Augusta Batioji, do poločasu přidal třetí branku Michal Hönig a bylo skutečně po zápase. Žižkov byl lepším týmem, ale branky střílel příliš jednoduše spíše po chybách mnohdy až nevynucených. Most předvedl spíše bojácný výkon, v klíčových momentech a mnoha herních situacích se štěstěna přiklonila skoro vždy na stranu odhodlanějšího soupeře.

V brance Mostu se poprvé představil brankář Pavel Halouska, v záloze si odbyl premiéru i Radek Cibulka. Bohužel debut za Most oběma zhořkl, Most se topil v nevynucených chybách a nepřehledných situacích ve vlastním pokutovém území, které bohužel provázel nedůraz v osobních soubojích. Žižkov byl rychlejší, nápaditější, odhodlanější navíc podporován skoro až tisícovkou fanoušků. Atmosféra zápasu byla skvělá. Mostečtí fanoušci se představili opět ve skvělém stylu, od začátku zápasu hlasitě podporovali mostecký výkon a probudili tak kotel žižkovských fans. Zápas tak získal ligovou atmosféru, bohužel na hřišti se dařilo pouze domácím, kteří si zápas skutečně užili. Poločasové vedení 3:0 převedli do pohodové druhé půlky, ve které přidali v 60. a 70. minutě další dvě branky.

Most hrozil některými brejkovými situacemi, které však někdy zbytečně nedotáhl ke střele, nadějné situace jsme před vápnem soupeře spíše zbrzdili v očekávání podpory většího počtu hráčů, žižkovskou obranu jsme však následně už nepřekombinovali. Do ostrých soubojů se pouštěl Tobiáš Svoboda, některé nadějné situace byly bohužel vyhodnoceny jako útočný faul. Největší příležitost k alespoň čestnému úspěchu měl po akci Pátka a Glasera ve druhém poločase Matyáš Stružinský, jehož povedenou táhlou střelu však vyrazil žižkovský brankář Milan Švenger mimo.

Sestavy

Viktoria Žižkov

Švenger - Řezáč, Tregler (63. Březina), Klusák, Muleme (63. Žežulka) - Sixta, Batioja (46. Bazal), Súkenník - Prošek (46. Voltr), Kadlec, Hönig (46. Bazal)

FK Baník Most-Souš

Halouska – Petržílka (57. Nguyen), Novák, Cibulka, Glaser, Matyáš (75. Opluštil), Rjaska (46. Bína), Stružinský (75. Novický), Pátek, Kolařík, Svoboda (81. Skurovec)

Detail utkání

Branky

10. a 12. Batioja, 37. Hönig, 60. Voltr, 70. Súkenník

čtěte také

novinky