FK Baník Most-Souš

FK Baník Most-Souš

FK Baník Most-Souš

SK Benešov
-
FK Baník Most-Souš
SK Benešov

sobota, Benešov

5. listopadu 2022

2:1
A-tým 2023
FK Baník Most-Souš

V utkání pravdy jsme v Benešově dlouho vedli po brance Glasera, nakonec však dvěma slepenými góly prohráli a přezimujeme na posledním místě tabulky.

Náročný terén podmáčeného hřiště v Benešově příliš na kráse existenčního zápasu posledního s předposledním nepřidal. Hrál se bojovný fotbal a spíše nervózní fotbal. Iniciativa obou týmů se během utkání přelévala na obě strany. Benešov začal okamžitým náporem a Most první pětiminutovku doslova přežil. Hra se vyrovnala, chvíli tahal pilku více Most, chvíli zase Benešov. Úvod druhé půle vyšel mnohem lépe našim hráčům, měli jsme převahu a přibývalo šancí. V 57. minutě P. Glaser proměnil penaltu a vypadalo to, že je vše na dobré cestě. Že bychom přeci jen mohli konečně zápas dotáhnout do vítězného konce. V 77. minutě však přišel doslova zmar. Benešov proměnil dva postupné útoky po sobě, mostecká obrana dvakrát po sobě skutečně zaváhala a dvěma slepenými góly jsme přišli o všechno a tvrdě narazili na dno podzimní tabulky ČFL.

Povídání o dobře rozehraných zápasech v našem podzimním učinkování v ČFL tady bylo už poměrně mnohokrát. Bohužel ukázaná platí a počítají se přeci jen získané body. Nezkušené mužstvo doplácí na nezvládání klíčových okamžiků. Inkasovaná branka doslova vzápětí po námi vstřeleném gólu přišla v zápasech proti Brozanům, Jablonci, Přepeřům, Hradci Králové. Pokud už dokážeme zúročit naší dřinu ke vstřelení branky, velmi záhy a velmi snadno o vedení přicházíme, psychika se vytrácí a odolnost mužstva klesá. Benešov v zápase dokáže vyrovnat a vzápětí otočí celé utkání ve svůj prospěch. Frustrace narůstá, šanci na zvrat bere psychická deka. Most na podzim v ČFL nepropadl herně, byl ovšem extrémně málo efektivní. Tam, kde soupeř dokáže potrestat takřka každou naší defenzivní chybu, my střílíme góly především z vypracovaných penalt. Přitom herně jsme propadli pouze proti Kolínu, Žižkovu a Ústí nad Labem, tedy proti soupeřům z úplného čela tabulky.

Utkání v Benešově poznamenala rovněž dvě zranění a dvojí střídání už v první polovině, kdy byli nuceni vystřídat Jindra Novotný a David Matyáš. V upracovaném utkání jsme však získávali mírně navrch. Koncem první půle se agilní J. Štefko hnal do dvou křídelních průniků, správný moment pro finální přihrávku však prováhal. Zajímavý únik měl i Tobiáš Svoboda, vyběhnutého brankáře přehazoval, nadějný lob však přeci jen nenabral potřebnou výšku. Po standardních situacích hlavičkoval nadějně Cibulka nebo Matyáš. Všechny šance však byly pod tlakem benešovské obrany, klid na zakončení naši střelci neměli. Štěstí se na naší stranu nepřiklonilo. Halouska si v první půli také dobře zachytal. Musel řešit dokonce několik hraničních zákroků, kdy se musel spolehnout, že útočník nebude tečovat centrovaný nebo střílený míč. Předvedl i dva klíčové zákroky na brankové čáře.

Do druhého poločasu vstoupil Most mnohem lépe. První čtvrthodina se hrála doslova na jednu bránu. Postupné útoky přibývaly a šance rostly, kolikrát se míč na bahnitém terénu před dorážkou mohl odrazit trochu lépe. Mostecká hra se více usadila a v křídlech se prosazovali jak Štefko, tak Skurovec, většina povedených rozehrávek šla přes P. Glasera. V 57. minutě jsme získali pokutový kop za podražení Skurovce. Glaser penaltu proměnil a vedli jsme 1:0. Utkání pokačovalo v režii Mostu, do brejků vyráželi Svoboda i Skurovec, ošemetné situace na hranici vápna měl Svoboda nebo Novický. Vypadalo to skutečně velmi nadějně. Hra působila jako pod kontrolou. Chtělo to však druhý gól, na který jsme měli další příležitosti. Příležitosti ano, ale vyložené šance stále ne a ne přijít.

Bohužel rozhodl moment okolo 77. minuty. Chvíle nepozornosti ve středu hřiště, možná špatné vyhodnocení situace, kdy Benešov získal výhodu po ruce Bena Seola, mostecká obrana se formovala ve spěchu a benešovští útočníci se protlačili středem hřiště až do vápna, kde Nazarenko zblízka propálil Halousku. Dvě minuty na to se poklidné autové vhazování proměnilo v hororový průnik až k našemu malému vápna a velmi pohodlný gól ve prospěch Benešova, který tak v 79. minutě otočil utkání a dostal se do vedení 2:1. Zbývalo 13 minut do konce. Utkání však chytilo ten pravý záchranářský zápal. Zdržovalo se. Nervovalo se. Střídalo se. Nastavovalo se. Benešov však cenné vítězství dokázal vydřít. V poslední desetiminutovce měl nadějné příležitosti Rjaska nebo Novák, ale štěstí jsme během celého podzimu bohužel opravdu neměli.

Sestavy

SK Benešov

Schummer - Brokeš, Filip, Šimeček (89. Meszároš), Dušek (68. Matoušek), Sládek, Radimský (68. Stejskal), Roháč (68. Nazarenko), Vrňák, Kubiš, Krunert

FK Baník Most-Souš

Halouska - Pátek, Novák, Cibulka, Bína - Novický, Matyáš (33. Seol, 82. Kolařík) - Skurovec (82 Stružinský), Glaser, Štefko (82. Rjaska) - Novotný (17. Svoboda)

Detail utkání

Branky

Branky: 77. Nazarenko, 79. Šimeček - 57. Glaser (pen)

čtěte také

novinky