FK Baník Most-Souš

FK Baník Most-Souš

FK Baník Most-Souš

FK Mladá Boleslav
-
FK Baník Most-Souš
FK Mladá Boleslav

sobota, Ml. Boleslav

1. dubna 2023

0:2
A-tým 2023
FK Baník Most-Souš

Mostecké A-mužstvo zvládlo vítězně druhý zápas v řadě a na jaře zatím boduje doslova až nad plán.

V prvních pěti jarních zápasech jsme dokázali pokaždé bodovat a v Mladé Boleslavi jsme připsali druhou výhru v řadě. Po brankách Marka Vobeckého a Nedžada Zinhasoviče jsme v s béčkem Boleslavi dokázali zvítězit 2:0.

Utkání bylo velmi vyrovnané, hra se rychle přelévala, byla po celý zápas napínavá. Zejména v prvním poločase to byl festival promarněných šancí, pokud by ve vyložených šancích skórovali domácí, vývoj zápasu by se mohl vydat jiným směrem. Jenže brankář Pavel Halouska byl proti, a to i s přespěním dobře postavené branky, neboť dvakrát nás zachránila i branková konstrukce.

Nicméně velkou iniciativu převzal i Most, na úvodní superšanci boleslavského Vlčka odpověděl stoprocentní gólovkou Kubeš, nicméně z malého vápna přestřelil. Bojovalo se zejména o střed hřiště a na dobrém hřišti se hrál technický kombinační fotbal, který vytvářel příležitosti na obou stranách hřiště. Brankáři Halouska i Šerák si opravdu zachytali. V 18. minutě na zadní tyči proskluzoval Uzair Alhassan a Most přežil další šanci. Ve 25. minutě však brankář Šerák zázračně vytáhl bombu Bíny mířící do šibenice. Bouguetouta měl dvakrát nabito po centrech Kubeše nebo Kibala, ale hlavičkami v tísni mířil mimo nebo do brankáře. Most však zjistil, že by to mohlo jít a postupně začal mít o chloupek více ze hry. Ve 32. minutě se konečne dočkal po branky. Petr Glaser nadvakrát rozehrál rohový kop, nakonec odcentroval Zinhasovič, Bouguetouta se pokoušel o Novotného nůžky, ovšem odražený balon krásně umístil s rozvahou Marek Vobecký.

Marek Vobecký se tak dočkal první branky za Most a stejně tak Nědžad Zinhasovič, který ve druhém poločase pečetil skóre. Ale zatím nepředbíhejme. Nejprve v úvodu druhého půle musel Halouska zlikvidovat velkou šanci a střelu Patrika Žitného. Most toužil po druhé brance, která by zápas uklidnila. Nejblíže byl zřejmě Zinhasovič po hezkém sklepnutí Glasera, umístěná střela však byla zblokována. Dobře a efektně střílel Michal Rjaska, v prvních šancích se objevoval Jindra Novotný. V 78. minutě přišlo vysvobození. Ve větrném počasí se k přímému kopu postavil Zinhasovič a na jeho umístěný přímák brankář Šerák nedosáhl. Vedení 2:0 už bylo velmi nadějné a Most jej dokázal již bez větších zmatků udržet do konečného hvizdu.

Po Velvarech jsme tak dokázali podruhé v sezóně vyhrát venku a na jaře jsme zatím bodovali v každém zápase. V příštím kole na mostecký stadion přijede lídr tabulky Viktoria Žižkov.

Sestavy

FK Mladá Boleslav

Halouska - Kibal (81. Pátek), Novák, Maksič, Bína (69. Rjaska) - Vobecký, Glaser, ZInhasovič - Kubeš (81. Novický), Bouguetouta (58. Novotný), Štefko

FK Baník Most-Souš

Šerák - Coňk, Vlček (74. Hradec), Rulc, Stránský, Látal, Leitl, Mašek, Alhassan, Tichý (79. Vostřel), Žitný (64. Dohalský)

Detail utkání

Branky

31. Vobecký, 79. Zinhasovič

čtěte také

novinky