FK Baník Most-Souš

FK Baník Most-Souš

FK Baník Most-Souš

FK Ústí nad Labem
-
FK Baník Most-Souš
FK Ústí nad Labem

pátek, Ústí nad Labem

10. listopadu 2023

0:0
A-tým 2024
FK Baník Most-Souš

Baník Most-Souš zakončil úspěšnou podzimní část ČFL na hřišti FK Ústí nad Labem, kde vybojoval zřejmě zaslouženou remízu, ačkoliv v úplném závěru sahal po všech bodech.

Zápas klubů dvou největších měst Ústeckého kraje měl dostatčnou mediální pozornost, zájem fanoušků, emotivní průběh a na závěr na obou stranách tuhla krev v žilách, když vydařené útočné akce končily na tyčkách konstrukcí branek městského stadionu v Ústí nad Labem. David Černý a Radek Cibulka mohli strhnout události dějin na stranu svého klubu, nakonec však zápas dospěl zřejmě do zasloužené remízy. Most byl mírně lepší v první polovině, po změně stran přežil některé dobré příležitosti soupeře a v poslední minutě sám promarnil obrovskou příležitost.

Klub FK Ústí nad Labem v týdnu před naším zápasem přistoupil k razantním změnám ve sportovním úseku, když odvolal z funkce jak trenéra Branislava Sokoliho,tak sportovního manažera Vasila Knora. Vedením posledního zápasu podzimu byla pověřena úspěšná mládežnická dvojice ve složení Miroslav Vlasák, Ondřej Klíč. Jejich tým měl v zápase s Mostem uspět pod hrozbou finančních postihů, zápas byl dokonce přirovnán k bitvě o Stalingrad, která klíčovým způsobem ovlivnila vývoj 2. světové války. Zájem veřejnosti byl nebývale velký, chladné počasí však nakonec na ústecký stadion přilákalo "pouze" 573 diváků, kteří mohli sledovat napínavou bitvu, která bohužel gólové vyústění nepřinesla.

V zápase Most přečkal úvodní nápor domácích, ve kterém brankář Kryštof Lichtenberg musel vytáhnout hned v 5. minutě klíčový zákrok, kterým odvrátil jasnou gólovku Jakuba Mareše. Po 10 minutách však převzal iniciativu Most a po zbytek poločasu získal mírnou převahu, ačkoliv velké střelecké příležitosti si nevytvářel, hrál se řekněme opatrný fotbal na horším terénu a převládaly spíše vzdušné přesuny míče. Nejzajímavěji vypadala akce Petra Glasera, který ve 27. minutě obstřeloval v dobré příležitosti ústeckého brankáře Davida Němce, střela však šla těsně kolem špatné strany tyče ústecké branky.

Po změně stran domácí výrazně přidali, Most se dostal i pod mírný tlak, který v posledních minutách gradoval. Zejména výborně zahrávané standardky/rohy z kopačky Tomáše Kučery nám dělaly velké potíže, vsadit jsme museli především na bojovnost až obětavost. Zápas provázelo i zvýšené množství osobních kontaktů, které ve výsledku přineslo 8 žlutých karet na obou stranách, hra byla často přerušena. V 83. minutě David Černý po centru Tomáše Kučery trefil bombou na přední tyč právě onu přední tyč, zvuk odrazu přehlušil i skandující kotel mosteckých fanoušků. V 87. minutě dokonce Vláďa Pátek vykopával míč z brankové čáry.

Úplný závěr však patřil zase Mostu, získali jsme území na útočné polovině a po faulu na Honzu Štefka nebezpečnou standardku takzvaně v poslední minutě. Dobrý centr Petra Glasera obrana odvrátila a střelu Vobeckého ztečoval Tarasenko na roh. Ten rozehrál levačkou Jan Štefko, Ruda Novák stlačil míč na zadní tyč, kde jej vyrazil brankář Němec přímo před Radka Cibulku, jeho dorážka však skončila na břevně. Bitva o Stalingrad jak bylo utkání prezentováno tak dopadla tedy bez branek.

Sestavy

FK Ústí nad Labem

Němec - Hudec, Čítek, Mareš, Černý, Outtara (60. Tarasenko), Hyčka, Bankole, Čičovský, Spychka, Kučera

FK Baník Most-Souš

Lichtenberg - Pátek, Novák, Cibulka, Petržílka - Jacobovici - Kubeš (68. Štefko), Vobecký, Glaser (89. Radba), Novický (80. Rjaska) - Novotný (89. Krukowski)

čtěte také

novinky